Activiteiten

 

 

Tentoonstellingen

 

2014

In 2014 was ik in de gelegenheid twaalf beeldend kunstenaars (Platform Wageningse Beroepskunstenaars) te coŲrdineren tijdens het project ”precht Gelogen'. Het project, waarin een aantal componisten centraal stond, werd samengesteld en gepresenteerd door Cees Mobach, musicus. De begeleidende tentoonstelling toonde de zeer diverse verbeeldingen van de kunstenaars, in hun reactie op het werk van de gepresenteerde componisten.
Mijn bijdrage aan deze tentoonstelling: Gaspard de la nuit, een drieluik, naar een pianosuite van Maurice Ravel.

Lees verder.....

2013

Archeologie van een vriendschap

Een samenwerkingsproject van Corrie van der Kolk en Netty Kordes.

 

Deelname aan de tentoonstelling van Wageningse kunstenaars.

Ter gelegenheid van 'Wageningen 750' met het werk: 'HET WAG', keramisch drieluik ( beeld en tekst).

 

2011

Tuinbeeld Mook

Begin April 2011 is een beeld - "stapeling" - geplaatst in een tuin in het Limburgse Mook.

                    

                    

 

 

 

 

2007 

Deelname aan kunstagenda 2008. Op 4 november wordt deze agenda gepresenteerd in de boekhandel Kniphorst te Wageningen. Dertien kunstenaars presenteren ieder vier werken en een tekst. Tegelijkertijd is er een groepsexpositie op dezelfde locatie. Iedere deelnemende kunstenaar toont een werk uit de agenda.

 

De Rijn, een Metamorphose, gemengde techniek op doek, 170/110 cm. 

 

Waterlandschap, gemengde techniek op doek, 40/ 40 cm

 

Zondvloed, gemengde techniek op papier, 40/ 55 c

 

Mouvements Perpetuels, I Remember, gemengde techniek op doek, 90/ 90 cm

 

2007 

Deelname aan de Culturele Ronde Wageningen op 21 en 22 april

'Tekens in het landschap: in een gemengde techniek wordt de horizon zichtbaar gemaakt, waarin het leven zich laat spiegelen'.

De manifestatie bestond uit atelierbezoek en een groepstentoonstelling van de deelnemende kunstenaars in het Koetshuis van museum De Kasteelse Poort.

 

Afb. A1  I remember, gemengde techniek op papier, 40/ 55 cm. ( dit werk was tentoongesteld in De Casteelse Poort,

 tijdens de Culturele Ronde Wageningen, april 2007).

2006 

Op 14 mei vond in Aerdt de presentatie plaats van de bundel 'VOORBIJ DE BRUG, BEELDEN VAN STILTE'.

Dit samenwerkingsproject van Ad Mertens en Netty Kordes kwam tot stand vanuit een gemeenschappelijke interesse voor het Rijnlandschap. De bundel bestaat uit gedichten van Ad Mertens en verbeeldingen in gemengde techniek van Netty Kordes.

De bundel werd aangekocht door verscheidene boekhandels o.m. in Wageningen en Zevenaar, door de gemeente Wageningen, door METEO consult Wageningen, door het Staring Instituut in Doetinchem en door de bibliotheek te Arnhem, waar hij kan worden uitgeleend. De bundel is momenteel uitverkocht. Verschillende dagbladen hebben aan dit project aandacht geschonken, o.m. De Gelderlander.

 

2005

Tentoonstelling in Aerdt bij de kunstkring 'Het Gelders Eiland'. GeŽxposeerd werd een overzicht van tekenwerk, collages/ gemengde techniek en een aantal ruimtelijke keramische objecten (2003 - 2005)

Langs de Rijn gespiegeld werd tijdens deze tentoonstelling voor het eerst gepresenteerd. De werkplek aan de Rijn bij De Bovenste Polder staat hier centraal . De grote vertikale as, parallel aan de spiegelingen, wordt horizontaal gekruist door vervlochten cartografische fragmenten (de Rijn). Het verloop van tijd is in de tegenstellingen van verte/ nabijheid en van materiaal/ illusie gethematiseerd en gecombineerd met het romantisch gegeven van de speciale plek. Het horizontale en verticale accent dat in de spiegelingen en de horizon als formeel aspect hier markant naar voren springt, vormt een steeds terugkerend element in mijn werk.

 

 

In de serie Les temps perdus, Hollands Landschap, Uit het Archief wordt de herinnering aan de verloren tijd samengebracht met de landschappelijke omgeving van de huidige werkplek. Verschillende tegenstellingen zoals: platheid/ illusie; ready-made/ handschrift; heden / verleden; verte/ nabijheid zijn in deze werken tot een transparante eenheid samengebracht. Het spel van elkaar overlappende fragmenten verenigen zich tot een coulisse landschap van de tijd.

Verder was er ruimtelijk, keramisch werk te zien (steengoed). In De Steen van Aragon worden leisteen fragmenten, als restanten van herinnering draagbaar gemaakt.

Zij rusten op een constructie van keramiek. In de geŽxposeerde vogeldringschalen zijn decoraties van gebroken lijnen zichtbaar die spiegelingen en golfbeweging verbeelden.

 

2004 

Groepstentoonstelling in galerie wit te Wageningen, Hamelakkerlaan 38. De vijf werken die ik daar exposeerde kwamen tot stand tijdens een samenwerkingsproject (2003- 2005) met Pieternel Droogleever Fortuyn. Onder de naam ACK & PDF werden verschillende aspecten van water door ons gethematiseerd, waarbij ieder een eigen collectie vervaardigde. Het, meestal in series gemaakte werk, dat bestaat uit tekeningen, collages en monoprints, meestal in combinatie, kreeg de naam 'Verdicht Water'. (zie ook bij collectie). Pieternel bouwde in haar functie als architect tevens deze zeer fraaie galerie in opdracht van de galerie houders.

 www.werkplaatsfortuyn.nl         www.galeriewit.nl).

 

 

 

2002 

Manifestatie: Kunst in tuinen te Ede, Gelderland. Ter gelegenheid van deze groepsmanifestatie was ik uitgenodigd in de tuin van de galeriehouders Simonis& Buunk werk te exposeren. Ik vervaardigde acht keramische objecten, speciaal voor deze locatie. Het bijgevoegde beeld was 2m hoog en kreeg de titel Grens.

 

 

2000

Deelname aan de Groepstentoonstelling van Flex Expo, de Wageningse kunstenaarsvereniging: Een millennium manifestatie.

In mei van dat jaar vond tevens een kunstpresentatie plaats ter herdenkng van 5 mei. Onze bijdrage als beeldend kunstenaars bestond uit een tekst en object, waarbij de herinnering aan de bevrijding centraal stond. Het werk werd in hotel De Wereld tentoongesteld

1990- 2000

Verschillende tentoonstellingen in Rhenen, Bennekom, Zutphen en Den Haag.

Deelname aan alle Culturele Rondes van Wageningen. 

Info                           Collectie                       Activiteiten/Samenwerking                              Contact