INFO

 

Netty Kordes woont en werkt in Wageningen
 

Opleidingen: 

Hogeschool voor de Kunsten, Arnhem: MOA en MOB Handvaardigheid, afgesloten in 1987

Radbouduniversiteit, Nijmegen: doctoraal kunsthistorie, afgestudeerd in 2003.
 

Als beeldend kunstenaar werkzaam vanaf 1987.

Sinds 1997 is het atelier gevestigd aan de Rijn in de steenfabriek 'De Bovenste Polder'

Atelierbezoek volgens afspraak. Telefoon 0317-415473 of per email

ajtepaske@hetnet.nl

 

 

 

Mijn werk gaat over het landschap

 

Betekenend landschap

 

Het landschap aan de Rijn bij 'De Bovenste Polder' vormt een belangrijke inspiratiebron. Thema's en onderwerpen ontstaan vanuit die werkplek en krijgen tevens gestalte door middel van materiaalexperimenten ( collages en druktechnieken met een sterk grafisch accent). In een ritmisch spel van elkaar overlappende fragmenten ontstaan waterlandschappen waarin beweging, spiegeling en reflexie, diepte en richting bepalen.
Tekstfragmenten zweven soms als decoratieve tekens, als arabesken, boven het landschap. Zij zijn slechts poŽtisch te duiden en verbinden de voorgrond met de achtergrond. Zij vormen tevens een verbinding tussen 'vreemde motieven' en het water en verweven daarmee ook de werkplek (mijn plek)met het mondiale. 

 

                                             

 

 
 
Ruimtelijk werk
Keramische objecten, in combinatie met ander materiaal. De, meestal gestapelde constructies, 'dragen' het landschap dat gefragmenteerd is aangebracht op de huid. Keramische tuinobjecten (vaak in opdracht) zijn site-specific ontworpen, dus voor die speciale plek.

          

 

 

 

 

 

 

 

Info                           Collectie                       Activiteiten/Samenwerking                              Contact